tisdag 7 juli 2015

Tiramisu


3
/    4 dl espresso
3
/    4 ägg
1
/    1 dl strösocker
300
/    450 g mascarponeost
0,5
/    1 dl marsala vin
0,5
/    1 msk ljus/mörk rom
1,5
/     2 dl vispgrädde
200
/     300 g savoiardikex (italienska söta kex)
2
/     3 msk kakao, av god kvalitet

1. Koka espresso och låt kaffet svalna i en tallrik.
2. Separera äggen och häll äggulorna i en skål.
3.Vispa äggulor och hälften av strösockret till det blir luftigt.
4. Rör mascarponeosten krämig och blanda den med äggulorna, tillsätt marsalavin och rom.
5. Vispa grädden luftigt, vänd försiktigt samman med smeten.
6. Vispa äggvitorna till ett skum med resterande strösocker och vänd försiktigt samman med smeten.
7. Skeda ut lite i botten av en lämplig form eller i kaffekoppar.
8. Ta ett kex i taget och doppa i kaffet och lägg ett lager eller bryt ett kex, doppa och lägg i kaffekopp.
9. Skeda över ett lager smet och pudra med kakao.
10. Upprepa med ett till tager doppade kex, smet och kakao.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar