lördag 29 september 2012

Vintoddy

15 g    pomeransskal
1,5 dl  strösocker
4 dl     vatten
1 st     kanelbit
3 st     stjärnanis
1 st     rött vin, i flaska
1 st     apelsin, skivad

Koka pomeransskalen mjuka i lite vatten. Koka upp vatten och socker, tillsätt pomeransskalen, kanel och stjärnanis. Låt stå några timmar så att den drar åt sig smaken. Koka upp blandningen, tillsätt vinet och värm. Lägg i apelsinskivor vid serveringen.

eller....

3 dl    vatten
1,5 dl strösocker
3 st    kanelstänger
75 cl  fruktigt rött vin
1 st    ekologisk tvättad apelsin i skivor

Koka upp vatten och socker med kanelstängerna. Låt det gärna dra en stund.
Häll i vinet och hetta upp. Lägg i apelsinskivorna och servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar