lördag 6 oktober 2012

Morotskaka mmm....

  • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter


  • Sätt ugnen på 150 grader.Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
    Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
    Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
    Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

    Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

    Låt morotskakan svalna.

    Smörig topping
  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost


  • Vispa alla ingredienser krämigt.
    Bred frostingen över morotskakan.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar