onsdag 4 november 2020

ÄNNU EN GLÖGG...

Har du satt glöggen än? Vi släpper vår Glögg Sour om några dagar, men redan nu är det dags att göra din egen glögg för att hinna till förste advent! 

Här kommer vårt recept på några flaskor glögg med en touch av chili och pomerans; 🌶️🍊 Blanda följande i en väl rengjort 10L-hink: 

5 liter svagdricka 

1 paket bakjäst, 

50 g 1 påse nejlikor 

1 påse kardemummakärnor 

1 påse pomeransskal 

5-6 cm färsk ingefära 

1 kanelstång 

1-2 torkade chili 

2-3 st stjärnanis 

1-2 paket russin 

2,5 kilo socker 

🔀 Blanda allt i hinken , täck med plastfolie som du gör några små hål i. Ställ för att jäsa i fred i rumstemperatur, 3-6 veckor. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert, undvik bottensatsen. 🥃 Kan drickas klassiskt varmt eller som kall drink med is, lingon och bubbelvatten! #poppels #glögg #gördetsjälv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar