Vit chokladmousse
3 dl vispgrädde
100 gr vit choklad
2 tsk vaniljsocker
Pepparkakssmul:
20 pepparkakor
25 g smör
Garnera med
Smul, Granatäppelkärnor
Steg för steg:
Ta 1 dl av vispgrädden, koka upp och ta av från värmen. Tillsätt sedan vaniljsocker och vit choklad. Låt smälta ned under omröring, ställ sedan kallt.
Vispa resten av grädden, den ska bli ordentligt vispad. Var dock försiktig så du inte vispar för länge så den blir grynig.
Blanda i chokladgrädde i den vispade grädden. Vänd sedan ihop allt försiktigt med en slickepott, det ska fortsätta vara fluffigt.
Pepparkakssmul: Smält smöret, smula pepparkakorna förslagsvis i en liten plastpåse/fryspåse. Jag brukar banka lite med en kabel eller ställa mig på påsen och trampa runt. Häll i smöret i påsen och massera runt det.
Förbered innan: Ha i smul i botten på fyra glas. Klicka i mousse i varje glas och toppa med lite smul. Gärna något annat gott också som granatäppelkärnor t ex. Pudra med lite florsocker just innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar