lördag 21 december 2024

Fröknäcke på surdeg

5 dl blandade fröer (sesam-, solros-, pumpa-, lin-, chiafrö)
4 dl vete-, ris-, mandelmjöl
1,5 dl rågsurdegsgrund
3 dl vatten
4 msk olivolja
1 tsk salt

Så här gör du fröknäcke på surdeg med flingsalt:
Sätt på ugnen på 150 grader, varmluft, 

Blanda vatten och olja med surdegen. Tillsätter  alla fröer och sist mjölet.

Rör smeten ordentligt, den ska vara väldigt lös, tänk pannkakssmet. 

Låt smeten vila en liten stund och därefter bre du ut den väldigt tunt på bakplåtspapper. Strö flingsalt. Det räcker till två plåtar. 

Grädda båda plåtarna i ugnen om varmluftsugn i ca 1-1,5h. Om vanlig ugn grädda en plåt i taget 1-1,5h. Kolla ifall de är klara tidigare. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar