Vakna upp till en återupplivande, näringsrik matchalatte. Med detta enkla recept kan du fullända och neutralisera doften och den goda smaken av matchapulver med mjölk och lite honung eller socker, vilket skapar en god smakbalans som gör dig redo för dagens äventyr. God både varm och kall.
1 tsk matchapulver
2 tsk socker eller honung efter tycke och smak
3 msk varmt vatten
250 ml kall mjölk eller 300 ml varm mjölk
Så här gör du:
- Måtta upp matchapulvret och sockret i en mugg eller kopp.
- Tillsätt det varma vattnet och blanda med en sked eller visp tills det blir till en mörkgrön pasta. Detta förhindrar att klumpar bildas.
- Värm mjölken i en separat kastrull och häll den i koppen. Använd kall mjölk om du vill göra en islatte.
- Blanda pastan och mjölken med en visp tills blandningen blir len och får en ljusgrön färg.
- Om du vill kan du pudra över lite matchapulver som dekoration, eller lägga i is, om du vill ha en extra kall islatte.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar